Enterotoxina Staphylococcica tip B

Toxinele sunt otravuri produse de orgaismele vii. Stafilococii colonizeaza in mod obisnuit tegumentele gazdei umane, fiind printer primii agenti patogeni , fiind printer primii agenti patogeni care au putut fi identificati in laborator. Ei produc o serie de boli, precum infectiile purulente superficiale si profunde, intoxicatiile sistemice si infectii ale tractului urinar.

Enterotoxina Stafilococica B (SEB) este produsa de bacteria Staphylococcus aureus . Speciile de  Staphylococci se gasesc in deosebi in carne nerefrigerata, lactate si produse de panificatie . Enterotoxina Stafilococica B (SEB) este un compus relativ stabil, care este usor solubil in apa. Are o rezistenta moderata  la fluctuatiile de temperatura si poate rezista la fierbere la 100 ° C timp de câteva minute.

SEB actioneaza asupra intestinelor si prin urmare e numita enterotoxina. Nu toate toxinele duc la un rezultat letal, dar le pot avea  ca rezultat o morbiditate semnificativa.  Enterotoxina Stafilococica tip B este cel mai frecvent asociata cu intoxicatiile alimentare clasice, de asemenea s-a demonstart ca poate provoca sindromul de soc toxic nonmenstrual (TSS). Incidenta reala a intoxicatiilor alimentare legate de SEB este necunoscuta. In multe cazuri sunt atat de usoare formele de intoxicatie incat pacientii nu solicita tratament. In plus, diagnosticele in departamentul de urgenta sunt, de obicei prezumtive, precum si o serie de alte boli pot imita gastroenterita SEB-indusa.

Nu sunt disponibile date privind mortalitatea si morbiditatea expunerii la inhalatori SEB. Persoanele cele mai sensibile la un curs complicat al SEB pot fi persoanele foarte tinere (bebelusis, copiii) persoane tinere cu sistem imunitar deficitar si persoanele varstnice care au un sistem imunitar slabit.

Leave a reply